Postup přípravy receptu Tvarůžková pomazánka pana učitele:
Pomazánkové máslo (použijete-li pažitkové či bylinkové můžete dát míň pažitky či zcela vynechat a nahradit zelenou částí jarní cibulky) smícháme s tvarůžky, které jsme nakrájeli na malé kousíčky – kostičky zhruba 5×5 milimetrů. Přidáme trochu soli (opatrně, tvargle i máslo jsou dost slané a někdy není nutno solit vůbec) a mletého pepře. Přidáme nadrobno nakrájenou menší cibulku, jarní cibulku nakrájíme i s natí. Podle možnosti (a chuti) přidáme ještě hrst najemno nakrájené pažitky. Pak ještě přidáme trochu červené mleté papriky a jednu malou (nebo půl velké) čerstvou červenou papriku nebo kapii nakrájenou najemno. Vše dobře promícháme. Nakonec opatrně zalijeme (zředíme) pivem pro vytvoření té správné chuti a roztíravosti. Piva stačí jen troška, přidávejte klidně po lžících (tipuju tak 3 plné lžíce) a opatrně, abyste pomazánku nenaředili moc. Prostě přidejte jen trochu (podle množství pomazánky) a tak, aby se dala pohodlně mazat na chleba. Zbytek piva vypijte a pomazánku nechte (nejlépe přes noc) uležet v chladničce.
A to už je opravdu vše. Skvělá pomazánka je na světě a věřím, že s ní oslníte i vy, třeba při nějaké letní pařbě, bečce či posezení s přáteli. Ideální je mazat ji na bílé pečivo. Třeba rohlík, veka nebo šikmé plátky z bagety jsou naprosto ideální. Ale ani na obyčejném chlebu nic nezkazíte.
Přeju všem dobrou chuť.