Použité suroviny receptu Tyrolské selské opečené brambory:
700 g oloupaných brambor z předešlého dne
| 1 svazek pórku
| 200 g uzené slaniny
| 1 lžíce přepuštěného másla
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Tyrolské selské opečené brambory:
Brambory oloupeme a nakrájíme na stejnoměrně tenké plátky. Pórek omyjeme, osušíme a očistíme. Světlou část pórku jemně posekáme, zelenou nakrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na kostičky. Přepuštěné máslo rozpálíme na těžké pánvi a dokřupava na něm opečeme špekové kostičky. Vyjmeme je z pánve a dáme stranou.
Brambory orestujeme dozlatova za stálého obracení na vypečeném omastku. Přidáme pokrájený pórek a několik minut společně opékáme, dokud brambory lehce nezhnědnou.
Vše osolíme a opepříme. Opatrně vmícháme uzenou slaninu a pokrm krátce před podáváním posypeme zelenou pórkovou natí.
Fotky receptu Tyrolské selské opečené brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!