Vložil: | Torta |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Tyrolské špekové knedlíčky:
30 g slaniny, na malé kostky nakrájné
| 100 g housky, na kostky nakrájené
| 30 g vařeného uzeného masa, na malé kostky nakrájené
| 40 g mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/6 l mléka nebo dle potřeby
| 1 žloutek
| 20 g rozpuštěného másla do těsta
| dle chuti: zelená petržel, na jemno nasekaná
Postup přípravy receptu Tyrolské špekové knedlíčky:
Na pánvi rozpálíme slaninu, přidáme housku a osmažíme. V míse si připravíme z mouky, soli, pepře, mléka, másla a žloutku řídší těsto a dobře ho vypracujeme.
Potom přimícháme uzené maso, vychladlou housku a dáme na 1/2 hod. odpočinout.
Do těsta přidáme petržel a utvoříme z něj knedlíčky velikosti tenisového míčku, které povaříme asi 8min. (podle velikosti).
TIP: Je dobré si jeden knedlíček uvařit a případně upravit hustotu zbytku těsta. Knedlíčky lze zavařit do polévky (nejlépe fazolkové), ale potom je recept na 4 porce.
Fotky receptu Tyrolské špekové knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!