Postup přípravy receptu Uherská pečeně na smetaně:
V pekáči osmahneme na másle cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme na kolečka nakrájená rajčata, nové koření, bobkový list, celý pepř. Na směs položíme osolené, mírně opaprikované maso, které posypeme špetkou tymiánu. Přiklopíme druhým pekáčem a dusíme v troubě. Podle potřeby podlijeme vývarem a přeléváme vypečenou šťávou. Během dušení maso alespoň jednou obrátíme. Když je maso měkké, sejmeme druhý pekáč a dpoečeme dočervena. Pak maso vyjmeme, šťávu necháme mírně vychladnout, vyjmeme koření a šťávu se zbylou zeleninou rozmixujeme nebo propsírujeme přes husté síto. Omáčku zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, a dobře provaříme. Podle chuti můžeme přisladit nebo přikyselit citronovou šťávou. Maso nakrájíme na porce, vložíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborem.