Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Uhlířky:
200 g vepř. bůčku
| 100 g krup
| 50 g cibule
| 50 g škvarků
| trocha nového koření
| sůl
| trocha česneku
| majoránka
| 1,5 dl vepř. krve
| vepř. střevo
| vepř. sádlo
Postup přípravy receptu Uhlířky:
Připravíme si veškeré ingredience - cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a osmažíme. Kroupy uvaříme.
Uvařený vepřový bůček umeleme i s udušenou vepřovou krví (v množství 1 dl). Přidáme uvařené vychladlé kroupy, škvarky, osmaženou cibuli, zbytek krve a ostatní suroviny.
Promíchanou hmotu plníme do očistěných vepřových střev. Konce střev uzavřeme špejlemi a ve vařící vodě chvíli povaříme. Uvařené uhlířky necháme vychladnout.
Před podáváním opečeme v troubě na vepřovém sádle. Podáváme s různými druhy salátů.
Fotky receptu Uhlířky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!