Postup přípravy receptu Úplně obyčejné pečené brambory :
Brambory dobře umyjte a nakrájejte na plátky asi 1 cm silné. Menší brambory stačí jen podélně rozpůlit, úplně malé můžete nechat celé. Také je možné neloupané brambory nakrájet na zhruba stejné, asi třícentimetrové měsíčky (v praxi to vypadá tak, že bramboru krájíte nožem ve stylu cik-cak, takže se z celé brambory stane několik výsečí se slupkou na vnější straně). Pak je naskládejte, pěkně jeden kousek vedle druhého, na obyčejným olejem vymazaný plech. Pokud je zrovna z jedné strany slupka, přijde dolů. Brambory pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte trochou sušeného tymiánu. Pečte zprudka v troubě předehřáté na 200°C asi půl hodiny. Pokud jim po této době chybí k zlatavému vzhledu trochu přibrat na opálení, přepněte na gril a ještě velmi krátce a opatrně zapečte v horní polovině trouby.
Na omáčku smíchejte smetanu s mlékem, prolisovaným stroužkem česneku a solí. Kdo má rád ještě ostřejší chuť, přidá více česneku. Nakonec vmíchejte čerstvé lístky tymiánu.