Použité suroviny receptu Uzená kotleta s kedlubnami :
2 lžíce másla
| 1 cibule
| 2 lžičky hořčice
| 700 g kedluben
| 2 šalotky
| 100 g zakysaná smetana
| 150 ml zeleninový vývar
| 300 g mražených bramborových kroket
| 600 g uzená vepřová kotleta bez kosti
| mletý muškátový oříšek
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Uzená kotleta s kedlubnami :
Krokety připravíme podle návodu buď v troubě, nebo ve fritovacím hrnci.
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Na másle lehce osmahneme cibuli, přidáme kedlubny, zalijeme polovinou vývaru a dusíme téměř doměkka. Vývar by měl být ke konci téměř vyvařen.
Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Spolu s masem je ve druhé polovině vývaru udusíme doměkka.
Kedlubny okořeníme podle chuti, zalijeme kysanou smetanou a prohřejeme. Již nevaříme.
Na talíře rozdělíme bramborové krokety, maso a kedlubnovou směs.
Fotky receptu Uzená kotleta s kedlubnami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!