Použité suroviny receptu Uzená krkovice v jemné omáčce:
1 kg uzené krkovice
| 1 lžíce tuku
| 0,2 l bílého vína
| 0,2 l smetany
Postup přípravy receptu Uzená krkovice v jemné omáčce:
Maso ponoříme na 2 hodiny do vlažné vody, aby se uvolnila sůl. Potom ho osušíme a po všech stranách lehce opečeme na tuku. Pekáč s masem vložíme do trouby předehřáté na 200°C, po 15 minutách přilijeme bílé víno a pekáč přiklopíme- Po dalších 15 minutách přidáme smetanu a dusíme zakryté ještě 50 minut. Maso občas přeléváme. Hotový pokrm necháme ještě 10 minut uležet. V případě potřeby můžeme omáčku zředit nebo zjemnit smetanou. Maso nakrájíme a podáváme přelité omáčkou a s vařeným bramborem.
Fotky receptu Uzená krkovice v jemné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!