10 ks plátků bílé veky
| 10 ks plátků šunky
| 10 ks plátků turistického salámu
| 1 ks vařeného vejce
| 100 g Rokforské pomazánky s ořechy
| 1 sterilovaná okurka
| dle chuti: petržel
| dle chuti: křen
| Rokforská pomazánka:
| 100 g rokforu (niva)
| 100 g másla
| 50 g vlašských ořechů
| dle chuti: bílý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Uzenářské chlebíčky:
Změklé máslo dáme do mísy, přidáme na jemno nastrouhaný rokfor (nivu), zamícháme, dochutíme mletým bílým pepřem a podle chuti solí. Nakonec přidáme nadrobno nasekaná ořechová jádra a vše dobře promícháme. Touto pomazánkou můžeme plnit i zeleninu (rajčata, papriky) a nebo použít do sýrových rolád. Jednotlivé plátky veky potřeme Rokforskou pomazánkou. Na každý jednotlivý chlebíček dáme kornoutek šunky a turistického salámu. Přiložíme plátek vařeného vejce, plátek sterilované okurky a malé množství strouhaného křenu. Zdobíme snítkou petržele. Chlebíček můžeme i doplnit čerstvou zeleninou - rajčaty, ředkvičkou nebo okurkou.
Fotky receptu Uzenářské chlebíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!