1 kg vepřového výřezu
| 150 g vepřových jater
| 150 g vepřové kůže nebo 400 g vepřových nožiček
| 1 kg vepřového kolena
| mletý pepř
| mleté nové koření
| majoránka
| muškátový oříšek
| sůl
| špetka vegety
| vepřová střeva
| špejle
Postup přípravy receptu Uzené jitrnice:
Dobře očištěné koleno, výřez a nožičky uvaříme v osolené vodě do měkka. Pokud použijeme kůže, tak je vaříme zvlášť, Uvařené maso a tučné části z kolena umeleme na hrubo. Kůže nebo obrané nožičky a játra krátce povařená v neosolené vodě (játra vaříme jen do té doby, pokud po vpichu špejlí neteče krev) semeleme na jemno. Maso z kolena nakrájíme na kostičky. Vše promícháme, dochutíme uvedeným kořením a podle potřeby hustotu upravíme vývarem z masa. Plníme do vyšlemovaných hovězích nebo vepřových střev. Jitrnice ovaříme v 90°C horké vodě asi 15 minut. Jitrnice vychladíme ve studené vodě a necháme oschnout. Pak teprve udíme studeným kouřem 20 až 24 hodin.
Fotky receptu Uzené jitrnice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!