Postup přípravy receptu Uzené kuře s čajovými lístky:
Kuře očistíme, otřeme kuchyňským papírem a odložíme stranou. Do woku vložíme několik vrstev alobalu a na dně smícháme cukr s čajovými lístky. Nad lístky (asi ve vzdálenosti 5 cm) postavíme kovovou mřížku tak, aby se lístků nedotýkala. Kuře položíme na mřížku, přikryjeme policí nebo několika vrstvami alobalu a na mírném plameni je zahříváme 5 minut. Když se začne z čajové směsi kouřit, necháme kuře, které je důkladně zabalené, 10 minut udit. Potom ho sejmeme, opatrně obrátíme, znovu zabalíme a udíme dalších 10 - 15 minut. Poté ho sejmeme z plotny a stále zabalené ho necháme 15 minut odstát. Kuře pak zbavíme alobalu a kůži potřeme sezamovým olejem. Na prkénku ho naporcujeme a poté podáváme. Znamenitě se hodí například jako předkrm k čínské kuchyni.