Postup přípravy receptu Uzené v kořeněné košilce:
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme a otřepeme, otrháme lístky, najemno nasekáme a promícháme s hořčicí, oříšky, žloutkem, solí a pepřem. Maso omyjeme, event. odstraníme úlomky kostí, osušíme v kuchyňské papírové utěrce a kolem dokola důkladně opepříme. Vložíme do velkého kastrolu nebo nákypové formy, posypeme moukou a rovnoměrně potřeme směsí bylinek. V předehřáté troubě pečeme asi 75 minut. Brambory oloupeme, omyjeme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Po 15 minutách pečení je rozložíme okolo masa, přilijeme vývar a pečeme dalších 60 minut. Upečené maso nakrájíme a spolu s brambory upravíme na talíře.