Použité suroviny receptu Uzený bůček v pikantních fazolích :
250 g červených fazolí
| 1 kg uzeného bůčku
| 120 g slaniny
| 1-2 cibule
| 3-4 stroužky česneku
| 1 rajský protlak
| 1 lžička mleté papriky
| 1 lžička cukru
| dle chuti chilli
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle chuti zelená cibulka
| olej
Postup přípravy receptu Uzený bůček v pikantních fazolích :
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody. Mezitím dáme vařit bůček. Vaříme ho tak dlouho, až lze kosti lehce vytáhnout. Vykostěný ho necháme vychladnout a vývar přecedíme a zatím dáme stranou. Fazole scedíme a dáme vařit. Vaříme do poloměkka. Mezitím nakrájíme slaninu na nudličky, rozehřejeme jí a vložíme cibulku a česnek nakrájený na drobno. Společně je osmažíme a když slanina zesklovatí přimícháme protlak, papriku, cukr, chilli. Krátce restujeme a přidáme hotové fazolky s trochou vody. Ještě deset minut povaříme a dochutíme solí a pepřem. Bůček nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a krátce je opečeme na rozpáleném oleji na pánvi. Nakonec posypeme čerstvou zelenou cibulkou a obložíme fazolemi.
Fotky receptu Uzený bůček v pikantních fazolích :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!