Postup přípravy receptu V mikrovlnce pečené vepřové nožky s pivem:
Maso omyjeme a osušíme. Kůži ostrým nožem nakrájíme do kosočtverců, osolíme, opepříme, dáme do žáruvzdorné mísy a vložíme na spodní mřížku v mirkovlnce. Upravujeme zakryté 20 minut při 360 wattech a horkém vzduchu o teplotě 200 stupňů. Cibuli nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Maso vyjmeme z mísy a položíme na mřížku. Cibuli, petrželku a vývar dáme na plech a umístíme na dno mikrovlnné trouby. Mřížku s masem zasuneme těsně nad něj. Maso potřeme pivem a upravujeme 20-25 minut, dokud není křupavé. Během pečení ještě jednou potřeme pivem a zbylé pivo vlijeme pod maso na plech. Hotovu pečeni zabalíme do alobalu. Omáčku přecedíme do žáruvzdorné nádoby, dochutíme solí a pepřem a nezakryté vaříme 2 minuty při 600 wattech.