Postup přípravy receptu V pánvi zapečené lasagně:
Lazagně uvaříme v nadbytku osolené vody podle návodu na balíčku, aby byly,,al dante". Potom je slijeme, zchladíme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Listy lasagní rozložíme vedle sebe na utěrku. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na jemné plátky. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej. Houby na něm prudce opečeme, přidáme cibuli a česnek a necháme obojí zesklovatět. Přisypeme nakrájenou papriku a 5 minut vše společně podusíme. Pak přidáme rajčata i se šťávou, trochu je rozdrtíme, osolíme, opepříme a dochutíme špetkou cukru. Směs necháme asi 10 minut zvolna vařit. Mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky a smícháme ji s ricoottou a strouhanym parmazánem. Listy lasagní napříč rozpůlíme a vždy jednu polovinu potřeme trochou sýrové směsi a přikryjeme druhou polovinou. Do pánve dáme trochu omáčky, položíme na ni polovinu plněných lasagní, zalijeme opět omáčkou a poklademe ji druhou polovinou plněných lasagní. Zbytkem omáčky vše opět zalijeme. Zakryjeme pokličkou a při střední teplotě disíme asi 15 minut.