Postup přípravy receptu Vaječné chlebíčky:
Natvrdo vařená vejce, oloupeme a podélně rozpůlíme. Vyjmeme žloutky, prolisujeme přes sítko. Omytou petrželku a pažitku jemně nasekáme. Plátek bílého chleba rozpůlíme potřeme rostlinným tukem a opečeme na plechu v troubě. 2 lžíce majonézy promícháme se sekanou pažitkou a natřeme na opečené chlebíčky. Rostlinný tuk utřeme do pěny, vmícháme prolisované žloutky, majonézu, kyselou smetanu, sardelovou pastu, parmezán, sekanou petrželku. Osolíme opepříme bílým pepřem a směsí naplníme zdobící sáček s hvězdicovou násadkou. Naplníme půlky vajec, usadíme na chlebíčky a dáme na hodinu do lednice. Před podáváním posypeme sekanou řeřichou nebo sekanou petrželkou.