8 vajec
| 1 květák
| špetka soli
| špetka pepře
| 1 svazek naťových cibulek
| 500 g kuřecích řízků
| 2 lžíce oleje
| 30 g másla
| 40 g polohrubé mouky
| 1 lžíce kari
| 1 kelímek smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Vaječné ragú s kuřetem:
Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo. Květák pečlivě očistíme, rozebereme na růžičky a opereme. Dáme jej do přibližně 1/2 litru vroucí slané vody a vaříme zhruba 10 minut. Slijeme, květákový vývar si však uschováme. Uvařená vejce opláchneme studenou vodou a oloupeme. Naťové cibulky očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Pokrájíme je na proužky a na horkém oleji za stálého obracení asi 8 minut opékáme. Osolíme a opepříme. Přidáme polovinu cibulek, krátce s masem opečeme a vyjmeme. V kastrole zahřejeme tuk a osmahneme na něm mouku s kari. Za stálého míchání přilijeme květákový vývar i smetanu ke šlehání. Při nízké teplotě asi 10 minut povaříme, osolíme a opepříme. Uvařená a oloupaná vejce rozkrájíme na čtvrtky. Spolu s masem je dáme do omáčky a ještě společně krátce prohřejeme. Hotové ragú posypeme zbytkem nakrájených naťových cibulek.
Fotky receptu Vaječné ragú s kuřetem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!