10 plátků bílé veky
| 5 ks vařených vajec
| 1 ks rajčete (ředkvičky)
| 100 g Uzenářské pěny
| dle chuti: petržel na ozdobu (kopr)
| Pěna:
| 100 g uzeniny (klobásky, párky)
| 100 g másla
| 50 g šlehačky
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Vajíčkové chlebíčky:
Změklé máslo rozšleháme s na jemno nakrájenou uzeninou, osolíme a opět šleháme. Do tuha ušlehanou šlehačku zlehka vmícháme do připravené hmoty. Pěnou můžeme také plnit půlky vajec. Jednotlivé plátky veky potřeme Uzenářskou pěnou. Vařená vejce nakrájíme na tenká kolečka, která poskládáme na chlebíčky
(na 1 kus veky 2-3 kolečka). Ozdobíme řezem rajčete (ředkvičky) a snítkou petržele (kopru).
Fotky receptu Vajíčkové chlebíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!