800 g vepřové pečeně
| 200 g moravského uzeného masa
| 1 cibule
| 2 rajčata
| 1 paprika
| 2 dcl vývaru z masoxu
| 150 g nastrouhaného eidamu
| 400 g uvařených brambor
Postup přípravy receptu Valašská pečeně:
Plátky masa naklepeme, opepříme a osolíme. Opečeme je prudce na pánvi s olejem potom je vložíme na pekáček. Na zbylé části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky. Podušenou směs zalijeme trochou vývaru a vše vaříme ještě 3 min. Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjeme jej plátky vařených brambor, posypeme jej sýrem a dáme jej zapéct do vyhřáté trouby.
Fotky receptu Valašská pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!