Vložil: | valaska |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Valašské šišky:
500 g vepřového plecka
| 1 houska, nebo rohlík
| 3 brambory
| 1/8 mléka
| 2 vajíčka
| 4 lžíce strouhanky
| svazek pažitky
| sůl
| Příloha:
| 400 g rajčat
| 2 cibule
| 1/8 l vína
| olej na vymazání
| strouhanka na posypání
| sůl
Postup přípravy receptu Valašské šišky:
Vepřové plecko očistíme, opereme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na kostky a umeleme na masovém strojku. Pečivo z předešlého dne namočíme do mléka a po změknutí vymačkáme přebytečné mléko. A pomeleme taky na masovém strojku. Brambory oloupeme, opereme a najemno nastrouháme. Umleté maso smícháme s pečivem a nastrouhanými brambory, vejci, solí a podle potřeby přidáme prosátou strouhanku, aby vzniklo tuhé těsto.
Mísu na zapékání vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vložíme do ní plátky rajčat a osolíme. Pažitku opereme a nakrájíme. Mokrýma rukama vytvarujeme z masové směsi menší knedlíčky a obalíme do pažitky. Knedlíčky položíme na rajčata. Zapékáme při 180 c, 50 minut na konec podlijeme bílým vínem.
Příloha rýže. Dobrou chuť
Fotky receptu Valašské šišky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!