Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Valašské smotky:
4 ks kuřecí prsní řízek
| 10 dkg anglická slanina
| 20 dkg niva
| podle chuti: kečup
| 1 ks grilovací koření
| podle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Valašské smotky:
Kuřecí řízky naklepeme a nakrájíme na větší nudličky. Každou nudličku poklademe plátkem anglické slaniny, dáme kousek nivy a zavineme do šnečka a spíchneme párátkem. Mini závitky posypeme grilovacím kořením.
V pánvi rozehřejeme olej a valašské smotky opékáme dozlatova. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla.
Do výpeku přidáme zbylou nivu. Ta nám výpek krásně zahustí a nakonec přidáme kečup.
Valašské smotky servírujeme na talíře s hranolky a přeléváme je omáčkou. Smotky ihned podáváme.
Fotky receptu Valašské smotky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!