500 g brambor
| 300 g pohanky
| 200 g anglické slaniny
| 2 cibule
| 3 stroužky česneku
| 2 lžíce sušené majoránky
| sůl podle chuti
| olej na vymazání
Postup přípravy receptu Valašský kontrabáš:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
Pohanku připravíme podle návodu na obalu.
Na rozpálenou pánev nasypeme na kostičky pokrájenou slaninu a opékáme, dokud nezačne pouštět tuk. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a plátky česneku a smažíme dozlatova.
Brambory smícháme s pohankou, směsí slaniny s cibulí, dochutíme solí a majoránkou. Směs zprudka zapékáme ve vymazaném pekáči dozlatova.
Fotky receptu Valašský kontrabáš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!