Použité suroviny receptu Valentýnská kuřecí prsíčka :
600 g kuřecích prsíček
| sůl
| pepř
| hladká mouka
| olivový olej
| 125 ml červeného vína
| 200 ml drůbežího vývaru
| 2 stroužky česneku
| tymián
| 50 g zelených oliv bez pecek
| 25 g černých oliv bez pecek
Postup přípravy receptu Valentýnská kuřecí prsíčka :
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a obalíme je v mouce. V pánvi nebo hrnci rozpálíme olej a maso po částech prudce opečeme ze všech stranách. Potom maso vyjmeme, zbylý olej a výpečky v pánvi rozředíme vínem a drůbežím vývarem, přidáme prolisovaný česnek a nasekaný tymián. Celé vaříme na mírném ohni asi 15 - 20 minut. Černé a zelené olivy nakrájíme na plátky a přidáme je do směsi. Krátce prohřejeme a podáváme s bramborovými hranolkami.
Fotky receptu Valentýnská kuřecí prsíčka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!