Použité suroviny receptu Vánoční čokoládový chlebíček:
200 g hořké čokolády
| 200 g másla
| 4 vejce
| 100 g cukru krupice
| 75 g hladké mouky
| 125 g nasekaných mandlí
| poleva:
| 200 g čokolády na vaření
| 60 g 100% tuku
Postup přípravy receptu Vánoční čokoládový chlebíček:
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Vejce rozmícháme s cukrem krupice ruční metličkou (nešleháme!), potom přidáme a zamícháme čokoládu s máslem. Zvlášť smícháme hladkou mouku s mandlemi (nebo napůl s ořechy) a zamícháme do čokoládové směsi. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané formě na srnčí hřbet. Pekla jsem ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Vyklopený vychladlý chlebíček se může polít čokoládovou polevou.
Fotky receptu Vánoční čokoládový chlebíček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!