Vložil: | admin |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 40 |
|
|
Použité suroviny receptu Vánoční drůbeží salát:
250 g vařeného slepičího masa
| 1/4 bulvy celeru
| 1 citrón
| 4 lžíce mražené zeleniny
| 6 lžic vařené vychladlé rýže
| sůl, olej, pepř
| 4 lžíce strouh.sýra
| 4 lžíce majonézy
| 4 lžíce bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Vánoční drůbeží salát:
Slepičí maso nakrájíme na kostičky, celer nastrouháme najemno a hned ho pokapeme citr. šťávou, aby nezhnědl, přidáme předem uvařenou a vychlazenou mrkev s hráškem, vařenou, ale sypkou zeleninu, ochutíme solí, a pepřem a pokapeme olejem. Znovu promícháme, přidáme strouhaný sýr a majonézu smícháme s jogurtem. Podle chuti přisolíme nebo přikyselíme, znovu lehce promícháme a dáme vychladit. Podáváme na omytém hlávkovém salátu. Povrch můžeme přizdobit dílkem mandarinky nebo jiného exotického ovoce.
Fotky receptu Vánoční drůbeží salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!