Těsto:
| 500 g hladké mouky
| asi 2 dl mléka
| 120 g oleje nebo jiného tuku
| 1 vejce
| 1/2 kostky droždí
| 120 g cukru
| špetka soli
| Náplň:
| 500 g jablek
| 120 g rozinek
| 120 g cukru
| skořice
Postup přípravy receptu Vánoční jablkový vrkoč:
Z přísad vypracujeme kynuté těsto. Necháme vykynout a vyválíme ho na obdélník. Do středu obdélníku zformujeme náplň. Z obou stran nakrájíme těsto šikmými řezy, asi 3-4 cm širokými, od náplně po okraj těsta (jako stromeček). Z pruhů nad náplní vypleteme vrkoč. Necháme trochu nakynout, potřeme vajíčkem a upečeme. Upečený vrkoč pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou.
Náplň: jablka nastrouháme a krátce asi 5 min. podusíme. Přidáme cukr, skořici a rozinky.
Fotky receptu Vánoční jablkový vrkoč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!