1 kg hladká mouka
| 500 g mletý mák
| asi 250 ml mléko
| špetka sůl
| 3 lžíce cukr
| 250 g rostl. tuk
| asi 4 lžíce cukr do máku
| asi 4 lžíce med nebo sirob
| asi 250 g strouhaný perník
Postup přípravy receptu Vánoční kutelky:
Klasické kynuté těsto. Po vykynutí zabalíme okořeněný a oslazený mletý mák do malých kuliček těsta velikosti pingpongového míčku a dáme ještě chvilku kynout. Po upečení před podáváním /studené trochu napařit nad párou/pomažeme syrobem nebo medem a obalíme v perníku. Umazané ruce jsou nejlepší "lízanice" zejména pro děti.
Vánoční kutelky jsou staročeský moučník, v naší rodině se už z piety dělá každé Vánoce.
Fotky receptu Vánoční kutelky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!