Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 12.12. 2025
Dnes má svátek Simona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční ořechový koláč trochu jinak

fotka Vánoční ořechový koláč trochu jinak
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 26

Použité suroviny receptu Vánoční ořechový koláč trochu jinak:

300 g hladké mouky  | 150 g špaldové mouky  | 50 g pohanky  | 100 g pšeničné mouky  | 200 g tuku  | 100 g rýžového sirupu  | nádivka:  | 180 g mletých vlašských ořechů  | 150 g tmavého třtinového cukru  | 3 žloutky  | 1 vejce  |  sníh ze 4 bílků

Postup přípravy receptu Vánoční ořechový koláč trochu jinak:

Dortovou formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.
Takto připravenou formu vyložte těstem - rukama jej vytvarujte do placiček a vmáčkněte do formy tak, aby okraje dosahovaly do výšky asi 4 cm. Nezapomeňte si část těsta - asi 1/3 - nechat na ozdobu.
Na těsto vlijte nádivku. Tu připravíte jednoduše smícháním uvedených suroviny.
Ze zbývajícího těsta vyválejte válečky a vytvořte s nimi na povrchu koláče mřížku.
Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia na 45 až 50 minut.


Fotky receptu Vánoční ořechový koláč trochu jinak:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vánoční ořechový koláč trochu jinak
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !