Použité suroviny receptu Vánoční ořechový koláč trochu jinak:
300 g hladké mouky
| 150 g špaldové mouky
| 50 g pohanky
| 100 g pšeničné mouky
| 200 g tuku
| 100 g rýžového sirupu
| nádivka:
| 180 g mletých vlašských ořechů
| 150 g tmavého třtinového cukru
| 3 žloutky
| 1 vejce
| sníh ze 4 bílků
Postup přípravy receptu Vánoční ořechový koláč trochu jinak:
Dortovou formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.
Takto připravenou formu vyložte těstem - rukama jej vytvarujte do placiček a vmáčkněte do formy tak, aby okraje dosahovaly do výšky asi 4 cm. Nezapomeňte si část těsta - asi 1/3 - nechat na ozdobu.
Na těsto vlijte nádivku. Tu připravíte jednoduše smícháním uvedených suroviny.
Ze zbývajícího těsta vyválejte válečky a vytvořte s nimi na povrchu koláče mřížku.
Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia na 45 až 50 minut.
Fotky receptu Vánoční ořechový koláč trochu jinak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!