Použité suroviny receptu Jemné čokoládové kuličky:
300 g hořké čokolády
| 5 lžic mléka
| 125 g másla
| 150 g moučkového cukru
| 4 žloutky
| 30 g kakaového prášku
| 30 papírových košíčků
Postup přípravy receptu Jemné čokoládové kuličky:
Nejprve nahrubo nasekáme čokoládu. Potom ji společně s mlékem za stálého míchání a při mírné teplotě rozpustíme. Také máslo rozpustíme a necháme je vychladnout. Do čokolády zašleháme 100 g moučkového cukru a žloutky. Pomalu vmícháme máslo, dobře propracujeme a hmotu uložíme zhruba na 3 hodiny do chladničky. Ze ztuhlé čokoládové hmoty vytvarujeme rukama malé kuličky. Polovinu jich obalíme v kakau a druhou v moučkovém cukru a necháme trochu zaschnout. Nakonec je poskládáme do papírových košíčků a uložíme na misku nebo do krabičky.
Fotky receptu Jemné čokoládové kuličky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!