Použité suroviny receptu Košíčky s whisky creamem:
125 g moučkového cukru
| 250 g másla
| 350 g hladké mouky
| 1 vanilkový cukr
| citrónová kůra
| krém:
| 200 g másla
| 100 ml whisky creamu
| 100 g moučkového cukru
| 100 g čokolády
Postup přípravy receptu Košíčky s whisky creamem:
1. Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme v míse změknout. Přimícháme cukr a vejce a vymícháme do pěny. Přisypeme prosátou mouku a vypracujeme v hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet.
2. Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme whisky cream.
3. Do formiček na košíčky dáme kousek těsta a vymačkáme ho až ke kraji. Košíčky pečeme v rozehřáté troubě na 150 °C asi 15 - 20 minut. Po upečení košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Do vychladlých košíčků pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém a posypeme nastrouhanou čokoládou.