200 g polohrubé mouky
| 200 g pískového cukru
| 200 g másla
| 100 g loupaných mandlí
| 2-3 ks žloutků
| dle chuti: ovocný džem
| 1 čokoládová poleva
| dle potřeby: čokoládové ozdoby (hoblinky) nebo kokos na ozdobu
| dle potřeby: tuk na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Linecké vánoční pečivo:
Na vál prosejeme mouku přidáme změklé máslo, pískový cukr a jemně nastrouhané spařené a oloupané mandle. Nakonec přidáme žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme odležet do druhého dne. Nyní těsto rozválíme na plát 2 mm silný a vykrájíme různé tvary. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a zvolna upečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Po vychladnutí slepíme marmeládou vždy dva stejné tvary k sobě. Zdobíme čokoládou nebo kokosem.