Postup přípravy receptu Vánoční suchárky:
Utřete do pěny celá vejce, cukr a máslo. Postupně přidávejte hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Drobně posekejte kandované ovoce, hořkou čokoládu, rozinky a nastrouhané vlašské nebo lískové ořechy. Vše vmíchejte do těsta. Na vál posypaný moukou vyklopte půl těsta. Přidávejte do něj postupně hrubou mouku, až bude těsto tužší a pak jej rozdělte na 2 kusy, které vytvarujte do šišek. Ty pak položte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech dostatečně od sebe a pomažte je rozšlehaným vejcem a posypte anýzem. Druhou polovinu těsta přibarvěte kakaem a zpracujte stejně jako u světlého těsta. Pečte zvolna, šišky nabydou, a když se do nich neboří prst, jsou hotové. Suchárky musíte nakrájet ještě teplé, jinak by se vám lámaly.