Postup přípravy receptu Vánoční suchary:
Nejdříve rozdrobíme do 100 ml vlahého mléka droždí a necháme ho vzejít. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme. Změklé máslo utřeme se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, mandle, citrónovou kůru a tolik mléka, aby vzniklo těsto tuhé asi jako na vánočku. Těsto vařečkou vypracujeme do hladka, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Poté z něho vytvoříme dvě dlouhé šišky, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, opět přikryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout asi půl hodiny. Potřeme je rozšlehaným bílkem s vodou a ve středně vyhřáté troubě upečeme do červena. Druhý den je nakrájíme ostrým nožem na plátky, poskládáme na plocho na plech a na něm je upečeme do růžova. Ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.