Postup přípravy receptu Vařené cukroví:
Připravíme si 2 až 3 plechy vymaštěné máslem. Na plotně si v hrnci se silnějším dnem rozpustíme máslo a do něj za stálého míchání přidáme cukr. Mícháme tak dlouho až se cukr rozpustí a spojí s máslem. Opět za stálého míchání přidáme první dávku mouky(140g) pak přidáme 8 ks žloutků, pak vanilkový cukr a druhou dávku mouky. Mícháme (vaříme) tak dlouho, dokud se těsto nechytá na hrnec a vařečku. Pak musíme pracovat trochu rychleji, protože čím víc těsto chladne tak hůř se zpracovává.
Z těsta utvoříme asi 3 válečky a z nich pak ukrajujeme kousky. Ty rozválíme rukou a děláme malé preclíky tak 4 na 2,5 cm. Ty pak dáváme na plechy, potřeme žloutkem a pečeme v mírné až střední troubě.
Nejlepší preclíky jsou tak 14 dnů uleželé, takže je děláme okolo 10 prosince a na Vánoce jsou akorát. Jestli Vám tak dlouho vydrží :-))