Použité suroviny receptu Vařený zelený bio chřest:
400 g zelený Bio chřest
| Pražská šunka
| čerstvé máslo
| sůl
Postup přípravy receptu Vařený zelený bio chřest:
Zelený bio chřest srovnáme podle špiček a patky odkrojíme na stejnou délku, poté oloupeme asi 7 cm od špičky dolů. Chřest svážeme do svazku (po 200 g) a dáme do vařící osolené vody s čerstvým máslem (oříšek), vaříme asi 5-7 min. podle tloušťky chřestu. Správně vařený chřest by měl být pevný s měkkou špičkou. V hrnku rozpustíme čerstvé máslo (250 g) na cca 70 °C a dáme do něj pošírovat Pražskou šunku ( 1 cm silné plátky – plátek na 1 porci). Na talíř nandáme chřest, šunku položíme navrch a přelijeme lžičkou másla.
Fotky receptu Vařený zelený bio chřest:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!