Postup přípravy receptu Vavřinecké maso:
Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky (velké stejně jako na guláš). Ve větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem a přivedeme do varu.. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Vmícháme koriandr a opět dusíme asi 20 minut, dokud maso nezměkne. Vínem podléváme podle potřeby - cílový stav je měkké a voňavé maso a šťáva téměř vysmahnutá. Podáváme s těstovinami, s rýží, s bramborem - jak je libo. Snad jen náš český houskový knedlík tu není příliš vhodný. A pokud zbylo po vaření ještě něco vína v láhvi, nestydíme se a podáváme jej také jako vhodný doplněk.