Postup přípravy receptu Vegetariánské lasagne:
V kastrůlku rozehřejeme máslo se dvěma lžícemi oleje. Přisypeme mouku, za stálého míchámí osmahneme a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a asi 20 minut povaříme. Papriky pečeme 10 min. v troubě vyhřáté na maximum. Jakmile téměř zčernají, vyjmeme je, necháme schládnout a slupku stáhneme. Dužinu nakrájíme na silnější proužky. Lilek s cuketou nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. V pánvi rozpálíme zbylý olivový olej a lilek i cuketu na něm opečeme, z každé strany 3 minuty. Dno pekáčku pokryjeme bešamelem a rozložíme plátky lasangí. Rozdělíme na ně rajčata, cuketu, lilek a papriky. Osolíme, opepříme, posypeme oběma sýry, opět zalijeme bešamelem a překryjeme lasangněmi. Postup opakujeme až spotřebujeme všechny přísady. Pečeme při 170°C asi 30 minut. Vegetariánské lasagně zdobíme bylinkami.