Vložil: | Estrellka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Vegetariánský lilek s anglickou slaninou:
1 lilek
| 1 malá cuketa
| 1 paprika (na barvě nezáleží)
| 1 cibule nebo pórek
| čerstvé houby (žampiony, hlíva nebo pravé hříbky)
| 1 kostka masoxu nebo kávová lžička polévkového koření
| 20 dkg prorostlé anglické
| olivový olej
Postup přípravy receptu Vegetariánský lilek s anglickou slaninou:
Nakrájíme cibuli nebo kousek pórku a anglickou slaninu a dáme dělat, pak přidáme houby jednu vaničku a dusíme. V polovině přidáme nakrájenou papriku a cuketu, dusíme do měkka. Lilek si předem nakrájíme na půlcentimetrové kolečka poklademe na kuchyňské papírové utěrky a dobře posolíme. Necháme odstát asi 10 minut, pak jej dobře osušíme, neloupeme slupku. Takto připravený lilek smažíme na rozpáleném olivovém oleji. Až jsou zlaté, necháme přebytečný tuk okapat a pak smícháme s ostatní zeleninou, víc nedusíme. Podáváme s bramborem vařeným, může být i kaše, dá se přidat vařené maso dle chuti.
Fotky receptu Vegetariánský lilek s anglickou slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!