Uvařit špenát doměkka, slít a přidat máslo s oříškem. Udržovat teplé.
Rozkrojit housky a trochu je ogrilovat. Potřít je máslem a hořčicí. Na každou půlku housky položit plátek šunky (je-li plátek velký, pak ho přehnout) a 1/4 špenátu.
Připravit ztracená vejce v trochu vařící osolené vodě, osušit je na ubrousku. Vykrojit z nich kolečko, velké jako houska a položit navrch špenátu. Polít horkou omáčkou a posypat trochou papriky. Podávat horké. Omáčka: Rozehřát máslo na malé pánvičce a zamíchat dovnitř mouku. Míchat asi 1 min. na středním ohni. Sejmout s ohně a postupně zamíchat dovnitř mléko. Vrátit na oheň a míchat, až omáčka vaří a je hustá. Zamíchat dovnitř sýr, máslo a míchat, až se sýr rozpustí.
Fotky receptu Vejce florentine:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!