Postup přípravy receptu Vejce plněná sardinkovou pěnou:
Oloupaná, opláchnutá a osušená vejce rozkrojte podélně na půlky, žloutky vyjměte, bílky dole rovně seřízněte, aby vejce dobře stála, osolte je a nastříkejte pěnou. Ozdobte je a obložte (zpravidla kouskem kapie a vějířky sterilovaných okurek, opláchnutými listy hlávkového salátu, postříkanými citrónovou šťávou apod.). Náplň: změklé máslo nebo tuk utřete se solí, přidejte sardinky, které jste rozmělnili vidličkou, jemně nastrouhané žloutky, pepř a citrónovou šťávu a ušlehejte v jemně hladkou pěnu. Po nastříkání do bílků vejce ozdobte spařenými a oloupanými mandlemi nebo dílky rajčete nebo proužky kapie a obložte vějířky sterilované okurky nebo pokrájenými cibulkami.