Postup přípravy receptu Vejce plněná, zdobená kaviárem:
Natvrdo vařená vejce oloupeme, příčně rozkrojíme a špičky bílků
trochu skrojíme, aby půlky vajec dobře stály. Žloutky opatrně
vyjmeme (abychom nepoškodili bílek) a prolisujeme je do másla
utřeného s vykostěnými sardelemi. Směs dobře našleháme, aby byla
lehká. Buď lžičkou a nožem s oblou špičkou, nebo sáčkem s
trubičkou plníme směs do důlků v bílcích. Nahoře ji zploštíme a
zdobíme kouskem citrónu, trochou kaviáru a malou snítkou
petrželové natě.
Salátové listy omyjeme a dobře okapané rozložíme na malé talířky.
Pokryjeme majonézou a posypeme drobně nakrájenou čerstvou
nebo marinovanou kapií. Do středu talířků dáme po dvou půlkách
naplněných vajec.
Obměna: Místo kaviáru použijeme černou nebo zelenou olivu.
Příloha: malé rohlíčky.
Fotky receptu Vejce plněná, zdobená kaviárem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!