Použité suroviny receptu Vejce v pažitkové omáčce:
20 g hladké mouky
| 20 g rostlinného tuku
| 2 ks vajec
| 1 dl smetany (neslazené kondenzované mléko)
| 1 dl mléka
| dle chuti: citrónová šťáva
| 1 špetka cukru
| dle chuti: pažitka a sůl
Postup přípravy receptu Vejce v pažitkové omáčce:
Mouku na sucho opražíme, zředíme mlékem, dobře promícháme a povaříme. Přidáme smetanu a omáčku podle chuti osolíme, okyselíme citrónovou šťávou a přisladíme. Do hotové omáčky vmícháme nasekanou pažitku, vložíme naměkko uvařená oloupaná vejce a zjemníme kouskem rostlinného tuku. Podáváme s vařenými bramborami.
Fotky receptu Vejce v pažitkové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!