Použité suroviny receptu Velikonoční jelítková kaše:
1,5 kg vepřové hlavy
| 250 g syrové rýže
| třený česnek
| 300 g vnitřního sádla
| 5 dl krve
| cibule
| sůl
| mletý pepř
| majoránka
| mleté nové koření
| vegeta
Postup přípravy receptu Velikonoční jelítková kaše:
Vepřovou hlavu očistíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vařenou vychladíme, odkostíme a maso drobně usekáme. Rýži opereme a udusíme do měkka bez tuku. Prochladlou ryži zalijeme scezenou krví a necháme as1 30 minut ustát. Vnitřní sádlo nakrájíme na kostky, rozškvaříme a v sádle usmažíme do růžova na drobno nakrájenou cibuli. Sekané maso a cibulku vmícháme do rýže, ochutíme česnekem, kořením a solí a podle potřeby upravíme hustotu vývarem z hlavy. Vložíme na sádlem vymaštěny pekáček a upečeme do růžova.
Fotky receptu Velikonoční jelítková kaše:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!