Postup přípravy receptu Velikonoční kuřecí kapsa:
1. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku a přidáme směs zeleniny (jarní....).
2. Osolíme, okořeníme špetkou sladké papriky, mletým pepřem a provensálským kořením.
3. Přidáme kečup, trochu tabasca, 4 lžíce vody a dusíme na mírném ohni, až zelenina změkne a kečupová směs zhoustne.
4. Vmícháme nastrouhaný sýr.
5. Prsíčka naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.
6. Na polovinu plátku masa dáme zeleninovou směs, přeložíme a vytvoříme kapsu, kterou sešijeme párátky.
7. Kuřecí kapsy zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, podlijeme trochou horké vody a dusíme pod pokličkou doměkka, během dušení občas přeléváme vydušenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.
8. Měkké kapsy vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
9. Kapsy přelijeme omáčkou a posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.