Použité suroviny receptu Velikonoční masová nádivka:
200 g uzeného bůčku
| 150 g králičího masa (kuřecího)
| 150 g vepřového plecka
| 100 ml mléka
| 1 ks cibule
| 5 ks vajec
| 5 ks rohlíků
| 4 ks stroužky česneku
| 2 lžíce nakrájené petrželové nati
| 1 špetka muškátového květu
| 1 hrst mladých kopřiv
| dle chuti: pepř a sůl
| dle potřeby: strouhanka na vysypání pekáčku
| dle potřeby: sádlo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu Velikonoční masová nádivka:
Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek, očištěné vepřové maso a pomalu vše přivedeme k varu. Po 15 minutách vaření přidáme bůček (krkovici) a králičí (kuřecí)maso. Společně vše zvolna vaříme doměkka (asi 30 minut). Měkké maso vyjmeme. Mezitím nakrájíme na kostky rohlíky (housky). Vychladlé maso nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy. Přidáme nakrájené rohlíky (žemle), vejce rozšlehaná v mléce, koření, bylinky a sůl. Podle potřeby přilijeme vychladlý vývar. Směs promícháme a necháme 5 minut odstát. Pekáček nebo ohnivzdornou mísu vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou. Dáme do trouby a pečeme při 150 °C asi 30-40 minut.