Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční nadívané holoubě:
2 holoubata
| 30 g másla
| sůl
| pepř
| nádivka:
| 100 g uzeného bůčku
| 1 cibule
| 2 žloutky
| 200 g housky na kostičky
| petrželová nať
| mladé kopřivy
| pepř
| sůl
| muškátový oříšek
| příloha:
| 1 lžíce francouzského másla (máslo utřené s hladkou moukou)
| kedlubna, mladá cuketa, mrkvička, citron, sůl
Postup přípravy receptu Velikonoční nadívané holoubě:
Uzený bůček a housky nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Nasekáme petrželovou nať a mladé kopřivy. Nakrájenou housku pokropíme smetanou, smícháme s bůčkem cibulkou, natěmi a vejci, osolíme a okořeníme. Touto nádivkou naplníme vykuchaná a očištěná holoubata, která jsme předem osolili a opepřili zevnitř i vně. Holoubata zašijeme a dáme péci na másle do trouby. Upečená holoubata podáváme s mladou zeleninou uvařenou v páře, osolenou a na pánvičce zadělanou máslem, utřeným s lžící hladké mouky.
Fotky receptu Velikonoční nadívané holoubě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!