Postup přípravy receptu Velikonoční pečeně s nádivkou:
1. Do mísy dáme nadrobno nakrájeného (umletého) uzeného kuřecího masa ( šunky), strouhanku, smetanu, nasekanou petrželku, na malé kousky nakrájenou kapii, hrášek, mletý pepř, špetku mletého muškátového květu, sypký bujón a vše dobře promícháme.
2. Vepřovou pečeni překrojíme na plát, mírně naklepeme, osolíme, potřeme nádivkou, stočíme a ovážeme bílou nití (potravinářským provázkem).
3. Na rozpáleném oleji maso opečeme po všech stranách, dáme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka.
4. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.
5. Upečené maso vyndáme, šťávu zahustíme hladkou moukou a povaříme. Maso dáme zpět do šťávy a společně krátce prohřejeme.