Použité suroviny receptu Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou :
500 g telecího masa
| 100 g vařeného uzeného masa
| 200 g mletého vepřového masa
| 2 housky a vejce
| 50 g másla
| trochu soli, muškátového květu a kopřiv nebo lístků špenátu
Postup přípravy receptu Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou :
Maso si upravíme do tvaru plátu a důkladně ho osolíme. Uvaříme si 0,2 l vývaru z uzeného masa a uvařené uzené nakrájíme na kostičky. Smícháme si nádivku z nadrobno pokrájených housek, vmícháme mleté maso, uzené maso, rozšlehaná vajíčka, vývar, lístky špenátu a koření. Nádivkou potřeme plát telecího masa a důkladně ho zavineme. Roládu zpevníme motouzem a vložíme na pekáč, poklademe kousky másla. Pečeme za stálého podlévání.
Fotky receptu Velikonoční roláda s hlavičkovou nádivkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!