500 g drůbežího masa
| 500 g uzeného masa
| 2-3 ks housek
| 150 ml mléka
| 1 ks větší cibule
| 4 ks vajec natvrdo vařených
| 1 velká miska nasekaných mladých kopřiv nebo směsi bylinek
| sůl, pepř
| česnek dle chuti
| 1 ks vejce do masové směsi
| olej na vymazání formy
| 2 nožičky párku
| 1/2 červené kapie
Postup přípravy receptu Velikonoční sekaná:
Oba dva druhy mas dvakrát pomeleme na masovém strojku. Housky nakrájíme na kostičky a smočíme v mléce, potom vymačkáme a přidáme k mletému masu. Do směsi vyklepneme 1 vajíčko, přidáme najemno nasekanou cibuli a lisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vsypeme posekané kopřivy s bylinkami. Vše řádně promícháme. Do vyšší pečící formy, kterou jsme předtím vymazali olejem dáme polovinu masové směsi, na ni položíme napolovic nakrájená vařená vejce a můžeme třeba dát i kousek párku nebo červené kapie pro ozdobu a zakryjeme druhou polovinou masové směsi. To celé dáme do trouby a pečemu zhruba hodinu až hodinu a půl. Jako příloha se hodí brambory na všechny způsoby, ale je možno podávat i s pečivem.